Je tu v pořadí druhé interview se známou osobností z řad fanoušků Strážců Vesmíru. Tentokrát jsem zvolil uživatele Cosmic Ranger, velmi přátelským a energickým fanouškem Strážců z USA. Bavili jsme se komunitě a samozřejmě o návrhu tohoto Strážce.

Než začneme, rád bych řekl, že mi bylo ctí mluvit s mužem tak otevřeným, přátelským a s jasným cílem v komunitě. A také bych mu chtěl poblahopřát k nedávným 3K sledujícím na Twitteru a také k jeho nedávným narozeninám. Všechno nejlepší k narozeninám, přeji vše nejlepší, hodně štěstí, zdraví, lásky a úspěchů. Zde je rozhovor s...

Rabbit Ranger: Mohl bys mi tedy pro začátek říct něco o sobě? Věk, odkud jsi, jak dlouho jsi fanouškem Strážců Vesmíru, jaká je tvá oblíbená série, Strážce...
Cosmic Ranger:
Jmenuji se Gabriel a online používám Cosmic Ranger, je mi 32 let, jsem z Las Vegas v Nevadě a od prvního dne jsem fanouškem Strážců Vesmíru, lol. Moje oblíbená série je Power Rangers in Space a můj oblíbený Strážce je ve skutečnosti Psycho Růžová (mám raději zlé Strážce).

Rabbit Ranger: Zlí Strážci jsou vždycky cool. Proč právě Power Rangers in Space?
Cosmic Ranger: Zakončuje příběh za 6 let, přičemž si stále zachovává svou vlastní identitu, která dokazuje, že je stejně ikonická jako Mighty Morphin Power Rangers.

Rabbit Ranger: Taky se mi ta série líbí. Ta a Ztracená galaxie. Možná to je vesmírným tématem, ale návrhy byly také skvělé. Co se ti líbí na Psycho Růžové? A jak jsi byl spokojen s jejím ztvárněním v komiksu Psycho Path?
Cosmic Ranger: Pro mě to byla skutečnost, že byla první osobou, které se skutečně podařilo zabít Strážce. Ukázalo se, že růžová je stejně mocná, ne-li silnější než jakákoli jiná barva (růžová je moje oblíbená barva). Oooh, to je nabitá otázka, lol. Baví mě, že Psycho konečně dostali šanci zazářit poté, co byli asi 20 let pryč, ale nemohu popřít, že mě jejich ztvárnění v tomto komiksu vážně zklamalo. Mám pocit, že byli zredukováni z jedněch z největších padouchů, jaké kdy seriál měl, na pouhé děti s rodičovskými problémy, a to mi prostě nepřišlo správné. Nokrea z toho dostala to nejhorší ve snaze ji vykoupit.

Rabbit Ranger: Také jsem si myslel, že je divné dát zabijáckým strojům tolik lidské osobnosti. Stejný problém s Terminator Genisys a dědou Terminátorem. Dobře, zpět k tobě... Čím se živíš?
Cosmic Ranger: Jsem asistent manažera v obchodě House of Blues.

Rabbit Ranger: Čím se zabývá?
Cosmic Ranger: Hudební memorabilie a turistické předměty, jako jsou košile, cetky a šperky… Je to řada různých předmětů soustředěných kolem lásky k hudbě.

Rabbit Ranger: Skvělé, máš rád hudbu? Nebo na něco hraješ? Studoval jsi hudbu?
Cosmic Ranger: Miluji hudbu, ale bohužel pro ni nemám cit, lol.

Rabbit Ranger: Dobře. Viděl jsem, že máš účty na Instagramu, Twitteru a TikToku. Jak bys popsal svůj obsah?
Cosmic Ranger: Říkám si oficiálně neoficiální gay Morfovací Mistr, protože můj obsah je o síle jednoty v rozmanitosti prostřednictvím média, kterým jsou Strážci Vesmíru, takže pokrývám vše od franšízy včetně seriálu, filmů, komiksů a her v naději, že to všichni cítí tak, aby byli zastoupeni v mém obsahu.

Rabbit Ranger: Když jsem si prohlížel tvoje příspěvky, měl jsem pocit, že informuješ o všem ze Strážců Vesmíru. Vím, že stále žijeme ve světě, kde můžeme najít spoustu nenávisti vůči etnickým nebo sexuálním menšinám. Co si o tom myslíte ve fanouškovské základně Strážců Vesmíru? Někdy, když čteš RangerBoard nebo některé uživatele Twitteru, můžeš vidět, jak mohou být plní nenávisti. A někdy nepřátelští...
Cosmic Ranger: Myslím, že z větší části je vetšina fanouškovské základny inkluzivní v přijímání různých kultur a identit, ale bohužel pak je to hlasitá menšina, která může způsobit, že je to nenávistné místo a tito lidé jsou ti, kteří jsou zvýrazněni většími jmény, protože negativita je na internetu jako zlato a dostává body. Z tohoto důvodu se držím dál od míst, jako je RangerBoard, a na Twitteru mám skvělou skupinu přátel a následovníky, kteří nepřipouštějí žádný druh fanatismu.

Rabbit Ranger: Možná ti negativní lidé křičí nejvíc nahlas?
Cosmic Ranger: Tak nějak. Nejnegativnější jsou vždy lidé s malými nebo žádnými sledujícími.

Rabbit Ranger: Taky nemám skoro žádné sledující, lol. Setkal ses osobně s nějakou nenávistí vůči své osobě, protože jsi gay v této fanouškovské základně?
Cosmic Ranger: Pravda, ale nejsi negativní, lol. Oh, samozřejmě, stalo se, že kvůli tomu se mnou legitimně odmítli spolupracovat.

Rabbit Ranger: Spolupracovat na čem například?
Cosmic Ranger: Nejvíc to bolelo od herního moddera, který vytváří vlastní skiny pro Power Rangers Legacy Wars. Diskutovali jsme o vložení mého vlastního Strážce do hry a pak ustoupil, protože řekl, že nesouhlasí s mým životním stylem a tím, co reprezentuji.

Rabbit Ranger: Ale já na tvém účtu viděl nějaký mod Kosmického Strážce do Legacy Wars...
Cosmic Ranger: Ano, to udělal GoldenPhoenix, který slyšel o tom, co se stalo, a překvapil mě tím, že to udělal sám. Jsem mu za to moc vděčný.

Rabbit Ranger: Strážci Vesmíru jsou o učení životních lekcí, někteří lidé to sledují 30 let a stále dělají opak...
Cosmic Ranger: Ano, je šílené vidět, že některým lidem uniká celý smysl žánru superhrdinů.

Rabbit Ranger: Poslední "otázka" k tomuto tématu... Pokud bys mohl něco vzkázat některým menšinám mezi fanoušky, co by to bylo? Jakákoli zpráva.
Cosmic Ranger: Zůstaňte sami sebou a bojujte za to, co je správné.

Rabbit Ranger: Nyní k části, na kterou se nejvíc těším... Kosmický Strážce. Ten design je skvělý, co mi o něm můžeš říct sám?
Cosmic Ranger: Kosmický Strážce byl vytvořen jako způsob, jak vidět sebe reprezentovaného jako součást světa, který mě ještě plně nereprezentoval, Strážci Vesmíru nikdy neudělali gay Strážce, tak jsem se rozhodl, že si ho udělám sám, abych ukázal, proč Pride existuje, je to abychom oslavili, jak daleko jsme došli, ale také abychom pokračovali v boji za rovnost, protože nyní více než kdy jindy je důležité zůstat hlasití a stát pospolu jako komunita, konkrétně trans lidé čelí rekordnímu počtu nenávistných zákonů namířených proti našim právům žít svobodně v USA i v zahraničí.

Rabbit Ranger: Skvělý účel. Proč jméno Kosmický Strážce?
Cosmic Ranger: Naprosto miluji vše s vesmírnou tématikou a sledoval jsem Kamen Rider Fourze, když jsem se připojil k fanouškům, takže jsem se inspiroval jeho formou Cosmic States a přidal jsem k ní Strážce, protože jsem miloval Strážce Vesmíru.

Rabbit Ranger: Navrhl jsi ho sám?
Cosmic Ranger: Ano, navrhl jsem oblek sám a měl jsem pomoc s helmou od mého přítele, který udělal finální návrh. Toto jsou první návrhy...

Moje původní postava, kterou jsem připravoval, prošla nesčetnými úpravami, ale tohle je ono, tohle je Strážce mých snů. Strážce plný hrdosti a síly!

Rabbit Ranger: Vidím, že ve finále chybí přezka. Diamant je založen na MMPR?
Cosmic Ranger: Ano, spona se mi nakonec nelíbila, lol. Ano, diamant byl poctou MMPR. Designově má prvky z MMPR, Solárních Strážců, Morfovacích Mistrů, Ben 10 a Digimon.

Rabbit Ranger: Nemohu si pomoct, ale v designu helmy vidím podobnost s Černým Solárním Strážcem. Je to náhoda?
Cosmic Ranger: Helma ve skutečnosti vychází spíše z Mastemona z Digimonu.

Rabbit Ranger: Má i další věci z Digimonu? Pořad jsem moc nesledoval.
Cosmic Ranger: Morfér je navržen téměř jako novější digiovladač.

Rabbit Ranger: Dobře, jak to funguje pro Kosmického Strážce?
Cosmic Ranger: Pokud by byl viděn v akci, fungovalo by to jako omnitrix Ben 10, kde bys mohl procházet různými schopnostmi otáčením čelní desky, dokud nedosáhneš požadované síly. Až na to, že místo přeměny na jiného Strážce, jako u Gokaiger/Megaforce, by ti poskytl pouze speciální zbraně.

Rabbit Ranger: Viděl jsem jeden obrázek s energetickým mečem, to je ono?
Cosmic Ranger: Takže to by návrh toho, jak by to vypadalo, kdyby měl vlastní originální zbraň. Nakonec jsem se rozhodl to nepoužívat, ale hej, možná se k tomu jednoho dne vrátím. Bylo by to jako zbraň ve stylu energetické aury ve tvaru jako Silo Meč nebo Kvasarový Meč a měl by přístup ke zbraním všech týmů ze seriálu, filmů, komiksů a her.

Rabbit Ranger: To by byl opravdu mocný Morfér. Kdy se zrodil tvůj nápad a jak dlouho to trvalo do finální fáze?
Cosmic Ranger: Vždy jsem si chtěl vytvořit svého vlastního Strážce, ale ve skutečnosti jsem proces návrhu nezačal až do konce roku 2019, kdy jsem vstoupil do pandemie, a pak jsem čekal do roku 2021, abych to skutečně dokončil a vydal. Pak jsem vytvořil jeho příběh: Temný Přízrak se vrátil a sjednocuje zlé síly z celého multivesmíru, aby zničil Strážce Vesmíru. Morfovací Mistři jako poslední možnost vytvoří Morfér, který využívá sílu samotné Morfovací Sítě a pošlou ho do vesmíru, kde jsou Strážci Vesmíru televizní show! Morfovací Nexus Morfér musí vyhledat hostitele, který může využít své znalosti o „skutečném světě“, aby se stal Kosmickým Strážcem a zachránil Strážce jednou provždy.

Rabbit Ranger: Vzhledem k tomu, že můj účet je o cosplay, napadlo tě někdy vytvořit skutečný kostým Kosmického Strážce?
Cosmic Ranger: Ano, hledal jsem několik úžasných tvůrců cosplayů v rámci přípravy na uvedení do provozu jednoho, který brzy přivede mého Strážce k životu.

Rabbit Ranger: To bude úžasné. Nemůžu se dočkat, až to uvidím. Starchild bych doporučil, je s ním skvělá komunikace a mám tam i helmu ve výrobě. Nyní velmi záludná otázka... Co si myslíš o Králičím Strážci?
Cosmic Ranger: Upřímně si myslím, že vypadá skvěle, je to zábavný design s opravdu skvělou helmou... Nemůžu se dočkat, až toho o vás v budoucnu uvidím víc.

Rabbit Ranger: Děkuji mnohokrát. Vážím si toho. Zábavný design myslíš ocas a srst?
Cosmic Ranger: Ano, je to velmi rozmarné, ale stále je to trochu temné jako Alenka v říši divů.

Rabbit Ranger: Děkuji za všechen tvůj čas a odpovědi, byl to s tebou velmi zábavný a poučný čas. Opravdu se těším na další věci o Kosmickém Strážci a doufám, že zůstaneme v kontaktu.

Rabbit Ranger: Musím říct, že ti trochu závidím, že máš obrázky od TokuJay. Jeho umění je prostě dokonalé. Nyní ale svou tvorbu pro ostatní uzavřel.
Cosmic Ranger: Jo, čekal jsem skoro rok, než to pro mě udělal. Opravdu? Nebyl jsem si vědom... abych byl spravedlivý, nemyslím si, že měl pro začátek nějaké možnosti.

Díky za interview kámo.

Cosmic Ranger